Svenska OVPN testad – Så säger testet

Med flera olika VPN-tjänster i Sverige kan det vara svårt att veta vilken som är bäst. Ett sätt är att läsa recensioner och se vad andra tycker. Svenska OVPN testad och recenserad via Spacios. Så här säger recensenterna.

Svenska OVPN testad

De punkter som testet omfattade var:

  • Funktioner och överblick
  • Säkerhet
  • Streaming
  • Hastighet
  • Serverallokering
  • Pris i förhållande till värde

Pengarna tillbaka garanti

En unik fördel med OVPN är att de erbjuder pengar tillbaka garanti. Det innebär att användare kan säga upp sitt abonnemang inom 10 dagar och därmed inte betala en krona. Ett sätt för nya användare att testa tjänsten vilket är något som recensenterna lyfter fram som en fördel.

Ett brett urval av funktioner

Recensenterna anser att OVPN har de funktioner som kan förväntas av en bra VPN. Det som däremot positivt sticker ut är alternativ med Wintun drivers samt ChaCha20-Poly1305-kryptering. I recensionen går de även igenom de olika tekniska fördelarna vilket primärt handlar om olika säkerhetsnivåer.

Säkerhet – länder och servrar

Svenska OVPN testad även utifrån säkerhet kring egna servrar och möjlighet att köra VPN via många länder. Många VPN-tjänster väljer att lyfta fram hur extremt flexibla de är gällande val av land men samtidigt ligger de på hyrda servrar eller har andra ”säkerhetsbrister”. OVPN väljer istället att enbart ha egna servrar och med möjlighet att peka om sig till ca 27 länder finns ändå ett så brett utbud som behövs.

I likhet med flera andra tjänster ser OVPN till att några loggar inte sparas. IP-nummer sparas i tre minuter varpå den informationen sedan raderas.

Hastighet

Även gällande hastighet ges OVPN goda omdömen. Detta genom att hastigheten är hög redan från början och att detta även kan förbättras ytterligare via exempelvis virtuella adaptern WinTun.

Streaming

Väldigt många som skaffar sig VPN gör detta för att kunna nå specifika streamingtjänster – oavsett var i världen de befinner sig. Även svenska OVPN testad utifrån antalet streamingtjänster som kan nås.
Bland annat nämns att det går att titta på Netflix USA, Amazon Prime och Netflix Sverige. Andra tjänster som kan nås är TV4play, Hulu, Amazon Prime och Cmore.
Det är även möjligt att exempelvis använda en iPhone och på detta sätt exempelvis se på de streamingtjänster som nämns ovan. Hela recensionen kan läsas på spacios.eu/ovpn-test